Politika zasebnosti

Kdo smo?

Spletno mesto www.prevent-deloza.com upravlja podjetje Prevent&Deloza d. o. o. 

Zakaj zbiramo podatke?

Podatke zbiramo za pomoč pri razvoju novih in izboljšanju obstoječih storitev. Zbrane podatke uporabljamo tudi za pošiljanje e-poštnih sporočil našim uporabnikom o posebnih ponudbah, novih storitvah ali drugih informacijah, ki bi jih lahko zanimale.

Katere osebne podatke zbiramo?

Komentarji

Ko obiskovalci na spletnem mestu pustijo komentar, zberemo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje, IP naslov in niz uporabniškega agenta brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Anonimni niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova, bo morda na voljo storitvi Gravatar, da preverite, ali ga uporabljate. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj. Po odobritvi vašega komentarja je slika vašega profila vidna javnosti v okviru vašega komentarja.

Medijske vsebine

Če obiskovalec na spletno mesto naloži slike, naj se izogiba nalaganju slik z vgrajenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izvlečejo vse podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu.

Kontaktni obrazci

Naši kontaktni obrazci so prijazni zasebnosti na način, da zbirajo le minimalne podatke o pošiljatelju.

Piškotki

Če obiskovalec na našem spletnem mestu pusti komentar, se lahko prijavi, da svoje ime, e-naslov in spletno mesto shrani v piškotke. Ti so uporabni za lajšanje uporabniške izkušnje, da ob ponovnem komentarju ni potrebno ponovno vpisovati podrobnosti. Piškotki trajajo eno leto.

Ko obiskovalec obišče našo stran za prijavo, nastavimo začasni piškotek, da ugotovimo, ali uporabniški brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko se brskalnik zapre. 

Ko se obiskovalec prijavi, deluje več vzpostavljenih piškotkov, da se shranijo podatki o prijavi in izbire na zaslonu. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa leto dni. Če obiskovalec na naši strani izbere možnost “Zapomni si me”, piškotki za prijavo trajajo dva tedna. Ko se obiskovalec odjavi iz svojega računa, se piškotki za prijavo odstranijo.

Če obiskovalec ureja ali objavi članek, se v brskalnik shrani dodatni piškotek. Ta ne vsebuje osebnih podatkov in preprosto navaja ID objave pravkar urejenega članka. Izteče se po enem dnevu.

Vdelane vsebine

Objave na tem spletnem mestu lahko vsebujejo vdelano vsebino (npr. videoposnetke, slike, članke itd.) iz drugih spletnih mest. Te vsebine se obnašajo enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijiavljeni na to spletno mesto.

Analitika

Podatke uporabljamo za analitiko in merjenje, da razumemo, kako se uporabljajo naše storitve. Analiziramo podatke o obiskih naših spletnih mest, da lahko izvajamo optimizacijo oblikovanja izdelkov.

Kako dolgo hranimo vaše podatke? 

Če pustite komentar na naši strani, se komentar in njegovi metapodatki obržijo za nedoločen čas. Temu je tako z razlogom, da lahko morebitne nadaljnje komentarje prepoznamo in odobrimo samodejno, namesto da jih držimo v čakalni vrsti za pregled.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu, osebne podatke, ki jih posredujejo, hranimo tudi v njihovih uporabniških profilih. Vsi uporabniki lahko kadarkoli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen sprememb uporabniškega imena). Skrbniki spletnih mest lahko te podatke vidijo in urejajo.

Kakšne pravice imate nad svojimi podatki? 

Če imate na našem spletnem mestu račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate prejem izvožene datoteke osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, vključno z vsemi informacijami, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da vaše osebne podatke izbrišemo. To ne vključuje podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene. 

Kam pošiljamo vaše podatke?

Zbrane podatke delimo s člani našega podjetja za izboljšanje vsebin in storitev ter krepitev uporabniške izkušnje. Podatke lahko delimo z našimi pogodbenimi ponudniki storitev, ki nam pomagajo pri poslovanju. 

Komentarji obiskovalcev se morda preverjajo s pomočjo avtomatske storitve za odkrivanje neželene pošte.

Zahtevane podatke bomo delili tudi z organi pregona ali pooblaščenimi tretjimi osebami za preiskovanje kriminalnih dejavnosti ali kršitev uporabniške pogodbe. 

Nikoli ne prodajamo osebnih podatkov tretjim osebam.

Varstvo podatkov

Varnost vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembna, vendar ne pozabite, da noben način prenosa po internetu ali način elektronskega shranjevanja ni stoodstotno varen. Čeprav si prizadevamo za zaščito vaših podatkov uporabljati komercialno sprejemljiva sredstva, ne moremo zagotoviti njihove popolne varnosti.