Kontakt 080 9887

Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI SPLETNE STRANI www.prevent-deloza.si

1. Uvodno
Uporabniki (v nadaljevanju »Uporabniki«) spletne strani www.prevent-deloza.si, ki jo upravlja družba PREVENT&DELOZA d.o.o., lahko preko spletne strani za določene namene posredujejo svoje osebne podatke. Družba PREVENT&DELOZA d.o.o. se zavezuje, da bo tako pridobljene osebne podatke varovala skladno s to Politiko zasebnosti in veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

2. Upravljavec
Upravljavec osebnih podatkov v skladu s to Politiko zasebnosti je družba PREVENT&DELOZA d.o.o., Kosova ulica 14, 3000 Celje, matična številka: 5033705000, davčna številka: SI 50056026 (v nadaljevanju: »PREVENT&DELOZA d.o.o.«).
PREVENT&DELOZA d.o.o. ni imenovala osebe, pooblaščene za varstvo osebnih podatkov, ker osebnih podatkov ne obdeluje v obsegu, ki bi zahtevala imenovanje le-te. Uporabniki se lahko z vprašanji v zvezi s Politiko zasebnosti obrnejo na naslednji elektronski naslov: info@prevent-deloza.si

3. Kateri osebni podatki se obdelujejo
PREVENT&DELOZA d.o.o. pri uporabi spletne www.prevent-deloza.si zbira in obdeluje naslednje osebne podatke Uporabnikov:
– Ime, priimek,
– Elektronsko pošto,
– Uporabniško ime in geslo,
– Podjetje,
– Naslov, kraj, pošta, država,
– Telefon,
– Podatki, ki se zbirajo s piškotki

4. Namen obdelave in pravna podlaga
PREVENT&DELOZA d.o.o. osebne podatke zbira in obdeluje:
a) V okviru registracije Uporabnika na spletni strani www.prevent-deloza.si:
V ta namen PREVENT&DELOZA d.o.o. zbrane osebne podatke (ime, priimek, podjetje, naslov, kraj, pošta, država, telefon, e-poštni naslov, uporabniško ime in geslo) zbira, hrani in obdeluje za namene vodenja registracije in uporabniškega računa.
Podlaga za obdelavo podatkov v tem primeru je privolitev Uporabnika.
Za ta namen se podatki hranijo dokler ima Uporabnik na spletni strani uporabniški račun oziroma do preklica.
Uporabnik prekliče privolitev za obdelavo osebnih podatkov kadarkoli, in sicer z elektronskim sporočilom na info@prevent-deloza.si ali po pošti na naslov: Prevent&Deloza d.o.o. Kosova ulica 14, 3000 Celje.

b) V okviru oddanega povpraševanja na spletni strani www.prevent-deloza.si:
V ta namen PREVENT&DELOZA d.o.o. zbrane osebne podatke (ime, priimek, podjetje, naslov, kraj, pošta, država, telefon, e-poštni naslov in sporočilo) zbira, hrani in obdeluje za namene obravnavanja povpraševanja, ki ga preko spletne strani odda Uporabnik, vključno z odgovarjanjem na povpraševanje.
Podatki se v tem primeru obdelujejo na podlagi izvajanja ukrepov na zahtevo Uporabnika pred sklenitvijo pogodbe oziroma privolitve Uporabnika.
Za ta namen se podatki hranijo do zaključka obravnavanja povpraševanja.

c) V okviru naročila izdelkov na spletni strani www.prevent-deloza.si:
V ta namen PREVENT&DELOZA d.o.o. zbrane osebne podatke (ime, priimek, podjetje, naslov, kraj, pošta, država, telefon, e-poštni naslov, zbira, hrani in obdeluje za namene obravnavanja naročila izdelkov in izpolnitve prodajne pogodbe.
Podatki se v tem primeru obdelujejo na podlagi izvajanja pogodbe, katere pogodbena stranka je Uporabnik.
Za ta namen se podatki hranijo do izpolnitve prodajne pogodbe in še 5 let po njeni izpolnitvi oziroma kolikor je to potrebno skladno z veljavno zakonodajo.

d) V okviru delovanja spletne strani www.prevent-deloza.si:
V ta namen se osebni podatki, pridobljeni ob uporabi spletne strani s strani Uporabnika, predvsem podatki, ki se zbirajo s pomočjo piškotkov, uporabljajo za izboljšanje uporabniške izkušnje.
Za ta namen se podatki hranijo do preklica privolitve za obdelavo osebnih podatkov v ta namen.
Določeni osebni podatki pa se zbirajo z namenom zagotavljanja delovanja oziroma uporabe spletne strani, pri čemer za zbiranje in obdelavo določenih podatkov Uporabnik ne bo naprošen za podajo privolitve.
Več informacij v zvezi s tem je na voljo v razdelku »Piškotki«.

5. Varnost osebnih podatkov
PREVENT&DELOZA d.o.o. je sprejela tehnične in organizacijske ukrepe za zagotavljanje varnosti in za zavarovanje osebnih podatkov, za preprečevanje morebitne nepooblaščene ali nezakonite obdelave, za zagotavljanje zaupnosti in celovitosti osebnih podatkov ter preprečevanje s tem povezane naključne izgube, uničenja ali škode, vse z namenom zagotavljanja varstva osebnih podatkov.

6. Uporabniki osebnih podatkov in prenos v tretje države
Osebnih podatkov Uporabnikov PREVENT&DELOZA d.o.o. ne bo posredovala oziroma jih ne bo delila s tretjimi osebami, razen:
– kolikor je to potrebno za izpolnitev prodajne pogodbe, sklenjene z Uporabnikom, izvajalcem storitev prenosa poštnih pošiljk;
– kolikor je to potrebno zaradi izpolnitve zahtevka s strani pristojnega državnega organa v skladu z njegovimi pristojnostmi ali zaradi drugih pravnih postopkov v zvezi z zagotavljanjem in izvrševanjem pravic Upravljavca.

7. Pravice posameznikov
Uporabnik ima v zvezi s svojimi osebnimi podatki:
Pravico do dostopa do osebnih podatkov oziroma do seznanitve: Uporabnik lahko zahteva potrditev, ali PREVENT&DELOZA d.o.o. obdeluje njegove osebne podatke, in če je temu tako, dostop do osebnih podatkov, informacijo, katere osebne podatke o Uporabniku hrani in obdeluje PREVENT&DELOZA d.o.o., ter druge informacije, povezane s tem.
Pravico do popravka: Uporabnik lahko zahteva izbris osebnih podatkov v primeru, da so osebni podatki Uporabnika, ki jih obdeluje PREVENT&DELOZA d.o.o., netočni oziroma nepopolni.
Pravico do izbrisa: Uporabnik lahko zahteva, da PREVENT&DELOZA d.o.o. njegove osebne podatke izbriše zaradi umika soglasja ali prenehanja druge podlage za obdelavo osebnih podatkov, prenehanja namena, za katerega so bili zbrani oziroma izpolnitve drugih predpisanih razlogov za izbris;
Pravico do omejitve obdelave: Uporabnik lahko zahteva, da PREVENT&DELOZA d.o.o. omeji obdelavo, in sicer v primerih, predvidenih z veljavnimi predpisi.
Pravico do prenosljivosti podatkov: Uporabnik lahko zahteva prejem osebnih podatkov, ki jih je posredoval PREVENT&DELOZA d.o.o. v zvezi z njim, le-te pa bo prejel v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki in jih bo lahko posredoval drugemu upravljavcu, ob upoštevanju pogojev, predvidenih z veljavnimi predpisi.
Pravico do vložitve ugovora: Uporabnik lahko na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, in v primerih, predvidenih z veljavnimi predpisi, ugovarja obdelavi osebnih podatkov.
Pravico do pritožbe: Uporabnik lahko v primeru kršitve veljavne zakonodaje pri nadzornem organu poda pritožbo.
Vse te zahteve, ki so namenjene družbi PREVENT&DELOZA d.o.o., vključno s preklicem privolitve za obdelavo osebnih podatkov, lahko Uporabnik naslovi na elektronski naslov: info@prevent-deloza.si ali po pošti na PREVENT&DELOZA proizvodnja in trgovina, d.o.o., Kosova ulica 14, 3000 Celje.
Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

8. O piškotkih
Piškotki so majhne datoteke, ki se ob obisku spletne strani www.prevent-deloza.si naložijo na vaš računalnik, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.
PREVENT&DELOZA d.o.o. na svoji spletni strani uporablja naslednje piškotke:
– Nujni piškotki: so ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko Uporabnik odda obrazec, se prijavi, opravi nakup v spletni trgovini ali opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave. Za te piškotke privolitev ni potrebna.
– Analitični piškotki: z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Za uporabo teh piškotkov je potrebna privolitev Uporabnika.
– Družbena omrežja: so piškotki naših partnerskih storitev, kot so: Facebook, Twitter in Google idr. Za uporabo teh piškotkov je potrebna privolitev Uporabnika, vendar v primeru, da se z uporabo ne strinja, se lahko zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

S piškotki upravlja, jih onemogoča in omejuje Uporabnik sam. Informacije, kako se lahko to stori, Uporabnik najde v nastavitvah za piškotke glede na spletni brskalnik, ki ga uporablja:
– Chrome
– Firefox
– Internet Explorer 7 ali 8 / Internet Explorer 9
– Opera
– Safari 6 ali 7 / Safari 8
Uporabnik izrazi strinjanje z uporabo posameznih piškotkov, s klikom na »Strinjam se« ob obisku spletne strani. Če Uporabnik piškotke izključi ali ne poda soglasja, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene, bodo pa delovali piškotki, za uporabo katerih privolitev Uporabnika ni potrebna.
Podatki o piškotkih na spletni strani:
Ime piškotka Opis Storitev Doba hranjenja
_icl_current_language Izbrana jezikovna različica strani Spletna stran 24 ur
_icl_visitor_lang_js Izbrana jezikovna različica strani Spletna stran 24 ur
cookiesAllowed Sprejem ustvarjanja piškotkov s strani obiskovalca strani Spletna stran 1 leto
__utma Statistika ogledov spletne strani Google Analytics 2 leti
__utmb Statistika ogledov spletne strani Google Analytics 1 dan
__utmc Statistika ogledov spletne strani Google Analytics Trajanje seje
__utmz Statistika ogledov spletne strani Google Analytics 6 mesecev