Kontakt 080 9887

Kaj delamo

Oblikovanje neznanega

Oblikovanje
neznanega

Kreiramo za kupce

Kreiramo za kupce

Zaupajte nam svoj problem, mi pa bomo naredili vse, da poiščemo ugodno rešitev.

Sledimo trendom

Sledimo trendom

Kot razstavljalec ali obiskovalec sodelujemo na največjih sejmih zaščite v Evropi, kjer redno spremljamo trende na področju tekstila in strojne opreme. V sodelovanju s študenti različnih univerz s področja tesktila in oblikovanja iščemo sveže in neobremenjene ideje glede designa in trendov, ki jih zasledujejo mlajše generacije.

Testiramo

Ko razvijamo novo zaščitno oblačilo, izvedemo tako interne kot eksterne teste. V sodelovanju s profesionalnimi pralnicami izvedemo osnovne pralne preizkuse, udobnost kroja in designa pa testiramo doma.

Skladnost razvitih proizvodov in vgrajenih materialov preverjamo v inštitutih, kot so Öti Dunaj, Mirta Kontrol Zagreb, Tekstilni institut Maribor,  Inštitut Jožef Štefan v Ljubljani.

Youtube

Svetujemo

Z našim znanjem in izkušnjami želimo našim partnerjem pomagati pri iskanju ugodne rešitve za problem, s katerim se soočajo.

Ker nam je v interesu, da se prilagodimo potrebam uporabnika, le-temu s tem zmanjšamo vložke v zaščitna oblačila.

Več

Standardi

  • EN 469:2005
  • EN 13034:2005
  • EN 343
  • EN 11612:2008
  • ENV 343
  • EN 1149-5:2008
  • EN 381-5
  • EN 510
Več
Svetujemo
Kreiramo
Izdelujemo
Večnamenska

Zaščitna delovna obleka dandanes ne pomeni le zaščite pred okoljskimi vplivi.  Uporabniku mora zagotavljati hkrati udobje in neovirano opravljanje svoje aktivnosti. Predvsem so oblačila pomemben faktor tudi pri prepoznavnosti podjetja.

Večnamenska oblačila so izdelana iz visoko kvalitetnih tkanin, ki uporabniku nudijo maksimalno udobnost. Značilnost oblačil,  so izjemno udobni kroji, mnogo večnamenskih žepov,  okrasni šivi ter ojačitve na izbranih delih telesa (kolena, komolci, itd. Velika paleta kvalitetno oblikovanih kolekcij oblačil, sestavljenih iz hlač, bluz, plaščev, kombinezonov in telovnikov je rdeča nit večnamenskih oblačil Prevent&Deloza.

Večnamenska
Negorljiva

Gasilec pride na intervencijo primerno zaščiten in opremljen, da opravi dano nalogo. Kolekcija gasilskih oblačil Prevent&Deloza obsega vse od delovnih oblačil,  izdelanih iz mešanice poliestra bombaža, pa do intervencijskih oblačil izdelanih iz negorljivih tkanin iz Para in Meta Aramida z vodo in oljeodbojnimi apreturami, skladna s standardom EN469 ter oblačil za gašenje požarov v naravi, skladna z EN 15614.

Negorljiva
Proti vrezu

Delo v gozdu zna biti pri nekaterih delovnih operacijah izjemno  nevarno.  Delavec je v gozdu podvržen najrazličnejšim dejavnikom, med katerimi so najpomembnejši: slabša vidljivost, slabe vremenske razmere ter delo z verižno motorno žago. Tovrstno delo sodi med zelo nevarna in zdravju škodljiva dela. Noge so med delom najbolj podvržene urezninam, tesno jim sledijo roke in ostali deli telesa. Naš design oblačil in tkanine, iz katerih oblačila izdelamo, so izbrani previdno in tako, da delavcu v gozdu nudijo maksimalno zaščito.

V osnovni paleti je specialna zelena barva za gozdarje,  v kombinaciji z visoko vidljivo oranžno. Tkanine so iz mešanice poliestra in bombaža, taka sestava omogoča, da je oblačilo prijetno za nošenje tudi v vročih poletnih mesecih.

Med gozdarski program spadajo klasična oblačila za manj zahtevna dela v gozdu in specialna oblačila, kot so gozdarske hlače z zaščitno mrežo za delo z motorno verižno žago. Te hlače so izdelane v skladu s standardom EN 381-5, po modelu A.

Proti vrezu
Antibakterijsko

Dolgotrajna protimikrobna zaščita za tkanine. Sliši se paradoksalno – letno se na primer samo z bakterijo MRSA okuži več sto tisoč nemških pacientov in to prav tam, kjer naj bi ozdraveli: v bolnišnici. Povzročitelji MSRA so nevarni zato, ker so odporni na večino danes dostopnih antibiotikov. Okužbe ran, pojave pljučnice ali zastrupitve krvi bolniku šibkega zdravja lahko ogrozijo življenje, jih pa je le stežka moč zdraviti brez antibiotikov. Družba Prevent & Deloza v ta namen ponuja dolgotrajno protimikrobno zaščito za tkanine, primerno tako za tkanine iz stoodstotnega bombaža, kot za tkanine mešane sestave: ProCare. Poleg bolnišnične bakterije MRSA, pa obstaja še vrsta drugih bakterij, ki povzročajo obolevanje ljudi in je potrebno zdravljenje z antibiotiki. Oblačila izdelana iz tkanine s ProCare zaščito, ki jih nudimo v Prevent & Deloza, bodo tako posledično zmanjševala tudi bolniške odsotnosti zaposlenih.

Antibakterijsko
Cooline

Čutite zmanjšano sposobnost doseganja rezultatov? Imamo rešitev: E·COOLINE ® linijo proizvodov, primernih za vroča delovna okolja. E·COOLINE ® je sistem, ki temelji na inovativnem in funkcionalnem tekstilnem Sendviču, ki stabilizira preverja telesno temperaturo, da človek ohranja energijo in zdravje. Gre za učinkovito preprečevanje pregrevanja. Sistem deluje na aktiven način tudi pri visokih temperaturah do 20 ur.

Cooline